سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدرسه راهنمایی شهید کاظمی جوجیل school
خداوند، چرکی و ژولیدگی را دشمن می دارد . [.رسول خدا صلی الله علیه و آله]

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

یکشنبه 88 آذر 22  9:15 صبح
محتواسازی و آموزش فناوری‌‌های نوین در مقاطع آموزش عمومی،‌ به دلایل گوناگون در شورا‌های علمی ‌و سیاست‌گذاری‌‌های برنامه‌‌های درسی کشور مطرح است. ادامه مطلب...
 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

یکشنبه 88 آذر 22  9:8 صبح
یک حبه قند بردارید و از نزدیک خوب به آن نگاه کنید. چه می‌بینید؟ توده‌ای کاملاً سفید و کمی متخلخل. حال قند را زیر یک ذره بین قرار دهید. واضح است که حبه قند بزرگتر شده است و حفره‌های ریزی نیز روی آن دیده می‌شود. اگر بخواهیم سطح قند را از فاصله نزدیک‌تری مشاهده کنیم، باید آن‌را زیر میکروسکوپ قرار دهیم (احتمالا در آزمایشگاه مدرسه بتوانید یک میکروسکوپ پیدا کنید). ادامه مطلب...
 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

چهارشنبه 88 آذر 18  11:2 صبح

دانلود کتاب از گوگل بوکز و گیگاپدیا


1. ابتدا نرم افزار دات نت فریم ورک را نصب کنید.

2. به این سایت رفته و برنامه GBD را دانلود و نصب نمایید.

3. در گوگل بوکز کتاب مورد نظر را جستجو نمایید.

4. کد کتاب را وارد نرم افزار کنید (کد کتاب در آدرس بار بین علامت = و علامت & است).

5. بر روی دانلود کلیک کنید تا دانلود شروع شود.

نکته: ممکن است برخی از صفحات کتاب رایگان نباشند، در این صورت فقط همان صفحات دانلود نمی شود و بقیه صفحات کتاب را می توان دانلود کرد.

واما آموزش دانلود از کتاب از گیگاپدیا (gigapedia) و ایجاد کتابخانه با نرم افزار EndNote از آین آدرس بگیرید.(حجم :3.69 MB) توجه کنید که پسورد فایل زیپ شده : www.sociran.com است.

منبع این مطلب سایت تخصصی جامه شناسی ایران می باشد .


 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

چهارشنبه 88 آذر 18  11:1 صبح

کتابخانه دیجیتالی جهان

کتابخانه دیجیتالی جهان، وب‌سایتی که دسترسی رایگان به کتاب‌های کمیاب، نقشه‌ها، دست نوشته‌ها، فیلم و عکس از سراسر جهان فراهم می‌کند و در مقر یونسکو در پاریس راه‌اندازی شده است.

این کتابخانه دیجیتالی که آثاری از چین باستان یا خوشنویسی فارسی را به رایگان گردهم آورده، سومین کتابخانه دیجیتالی بزرگ جهان پس از Google Book Search و پروژه جدید Europeana اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

هدف از راه‌اندازی این کتابخانه که محتوایش از کتابخانه‌ها و آرشیوهای سراسر جهان جمع‌آوری شده، کاهش شکاف دیجیتالی فقیر و ثروتمند، توسعه محتوای غیرغربی در اینترنت، ترویج بهتر درک میان فرهنگ‌ها و فراهم کردن منبع آموزش جهانی است.

سایت کتابخانه دیجیتالی جهان توسط نهاد آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل، یونسکو و 32 موسسه همکار این سازمان راه‌اندازی شده و ایده جیمز بلینگتون، کتابدار کتابخانه کنگره است.

 نشانی این کتابخانه :  http://www.wdl.org/en  است و منابع موجود در آن ، علاوه بر هفت زبان اصلی عربی، چینی، انگلیسی، فرانسوی، پرتقالی، روسی و اسپانیایی  به زبان‌های دیگر نیز قابل دسترس است.

منبع:سایت کانون دانش


 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

شنبه 88 آبان 30  4:18 عصر
اختصاص مبلغی به‌عنوان پول توجیبی به فرزندان بحثی است که همواره در خانواده‌ها وجود داشته و در واقع پولی است که قرار است بدون غرغر کردن به‌صورت ماهانه، روزانه یا هفتگی به فرزندان داده شود .بیشتر کارشناسان بر این باورند که چنین پولی باید به فرزندان تا زمانی که بتوانند نیازهای خود را مستقلاً برآورده سازند، پرداخت شود. اما اینکه این مبلغ چگونه و چطور داده شود مهم‌تر از مبلغ آن است.
دکتر فربد فدایی روانپزشک معتقد است: «دادن پول توجیبی کار مرسومی است که برای برآوردن نیازهای ثانویه فرزندان به آنها داده می‌شود و به وسیله آن بچه‌ها می‌آموزند که چگونه انتخاب کنند، مسئولیت‌پذیر شوند و از پولشان استفاده کنند.
با پرداخت پول توجیبی به کودکان میزان مصرف و محدودیت در زندگی آموزش داده می‌شود و آنها می‌آموزند که منابع محدودی در اختیار دارند و گاهی اوقات باید خواسته‌های خود را به تاخیر بیندازند. کودک باید بیاموزد که خودش پولش را مدیریت کند و چگونه آن را خرج کند. اگر والدین این کار را برای کودکان انجام دهند در واقع آنها هستند که برای فرزندان تصمیم می‌گیرند چه مقدار پس انداز و چه مقدار برای مایحتاج روزانه‌شان در نظر گرفته شود و این هیچ کمکی به آنها نمی‌کند.»
بسیاری از والدین نیز پول را به مقدار کم و به دفعات مختلف به فرزندان می‌دهند در صورتی که این شکل پول دادن‌ها باعث می‌شود که فرزندان تصور کنند پول همیشه در دسترس آنهاست و همیشه وجود دارد و می‌توانند هر چه که دوست دارند و به هر مقدار از والدین بخواهند.
کودک معمولاً پس از 3 سالگی واژه من و مالکیت را می‌آموزد اما مفهوم واژه پول به‌عنوان مقوله‌ای اعتباری که عامل خرید محسوب می‌شود، از 5 سالگی شکل می‌گیرد و بهترین زمان پرداخت پول توجیبی از 8 سالگی است که کودک با مفهوم اعداد آشنا می‌شود.
بهتر است در دوران کودکی پول توجیبی به شکل هفتگی داده شود زیرا کودک قدرت و توانمندی لازم را برای بودجه‌بندی ندارد. همچنین با افزایش سن مقدار پول توجیبی نیز باید افزایش یابد تا فرزندان بتوانند مطابق با نیازهایشان برنامه‌ریزی داشته باشند.
البته بهتر است این پول ابتدای هفته در اختیار کودک گذاشته و به‌طور دقیق به او توضیح داده شود که این پول توجیبی هفتگی اوست و او خودش باید تا آخر هفته آن را مدیریت کند چرا که ذخایر مالی کم و محدود هستند و ما برای به‌دست آوردن تمام چیزهایی که می‌خواهیم پول کافی در اختیار نداریم و اگر بعد از 2 روز چیزی از آن باقی نماند، بقیه روزهای هفته از پول خبری نیست. در تصمیم خود جدی باشید
با در پیش گرفتن این رویه به احتمال زیاد در هفته‌های اول کودک با مشکل مواجه خواهد شد و به بهانه اینکه می‌تواند دل پدر و مادر را به دست آورد و پول اضافه بگیرد، بی‌حساب خرج می‌کند. پدر و مادر باید سعی کنند در تصمیم خود جدی باشند.
وقتی درباره این موضوعات با بچه‌ها محکم و قاطع صحبت شود و موضوع برایشان توضیح داده شده و مشخص شود، آنها نه تنها می‌پذیرند بلکه به‌شدت احساس بزرگی می‌کنند اما چیز دیگری که در این بین باید به آن توجه بیشتری شود مقدار پول توجیبی است. هر خانواده‌ای دارای ارزش‌های خاص خودش است پس برای هر خانواده‌ای هم مدیریت مالی خاصی باید اجرا شود که شاید برای دیگر خانواده‌ها قابل اجرا نباشد.منبع:
www.gorooh.parsiblog.com

 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

شنبه 88 آبان 30  4:11 عصر

http://www.1pezeshk.com/archives/earthday.jpg


گروهی از دانشمندان سازمان فضایی آمریکا با ارائه برنامه ای شگفت انگیز اعلام کردند به منظور نجات زمین از گرمای جهانی و افزایش طول عمر آن می توان این سیاره را به مداری دورتر انتقال داد.به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان به منظور جلوگیری از افزایش حرارت زمین شیوه ای غیر طبیعی را کشف کرده اند: حرکت دادن زمین به نقطه ای خنک تر از منظومه خورشیدی.

تنها ابزاری که برای انجام این انتقال نیاز خواهد بود چند ستاره دنباله دار در نزدیکی زمین است و پس از آن سیاره زمین در منطقه ای ایمن و خنکتر از منظومه خورشیدی قرار خواهد گرفت.

ایده حرکت دادن زمین به منظور بهبود دادن موقعیت بین سیاره ای زاییده افکار گروهی از دانشمندان ناسا و اخترشناسان آمریکایی است که معتقدند با انجام چنین کاری می توان 6 بیلیون سال دیگر به عمر مفید زمین افزود.

گرگ لاگلاین از مرکز تحقیقاتی امز در این باره معتقد است تغییر مدار زمین نیازمند فناوریهای دور از ذهنی نیست، برای انجام چنین کاری می توان از شیوه ای که اکنون برای منحرف کردن شهاب سنگها و ستاره های دنباله دار استفاده می شوند کمک گرفت.

برنامه ای که توسط این محققان ارائه شده است هدایت کردن یک شهابسنگ یا ستاره دنباله دار است به شکلی که از نزدیک ترین فاصله ممکن از زمین عبور کند در این صورت بخشی از نیروی گرانشی آن به زمین منتقل شده و در نتیجه سرعت مداری زمین افزایش پیدا خواهد کرد. به این شکل سیاره زمین به مداری بالاتر از موقعیت کنونی خود و در فاصله ای بیشتر از خورشید قرار خواهد گرفت.

به گفته دانشمندان ناسا چنین راه حلی در کوتاه مدت می تواند برای جلوگیری از بحران گرمای جهانی بسیار موثر باشد. برای هدایت اجرام کیهانی باید از راکتی شیمیایی استفاده کرده و در زمان مناسب به شهاب سنگ یا ستاره دنباله داری ضربه زد.

بر اساس گزارش گاردین، با این حال برای انجام چنین برنامه ای محاسبات بسیار دقیقی لازم است زیرا یک اشتباه بسیار کوچک می تواند منجر به برخورد جرم کیهانی هدایت شده با زمین شود که بر اساس تخمینها، برخورد جرمی با قطر 100 کیلومتر با زمین با سرعتی در مقیاس سرعتهای کیهانی می تواند زمین را از حیات تهی کند.منبع: www.gorooh.parsiblog.com


 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

پنج شنبه 88 آبان 7  10:40 صبح

پیش*تر دربارة کشتار خاموش و بی سر و صدا در حوزة* مواد غذایی و دارویی مطالبی عرضه کردم؛ جبهة جدیدی که از نیمه دوم قرن بیستم از سوی

ادامه مطلب...

 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

پنج شنبه 88 آبان 7  10:32 صبح
شیوع پر سرعت بیماری‌های مسری با استعمار و جنگ مرتبط می‌باشد. این اروپاییان بودند که بیماری سرخک را به جهان معاصر عرضه نمودند! شیوع آنفولانزا در سال 1918 نیز توسّط یگان‌های نظامیِ در حال جابه‌جایی غربی صورت پذیرفت. امروزه نیز در گردش بودن سرمایه، انسان و حیوان در فرآیند گسترش بیماری‌ها عمل می‌کند.ادامه مطلب...
 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

پنج شنبه 88 مهر 30  6:52 صبح


 


 

 آمار و تعداد مبتلایان به مشکلات روحی را هر چه در نظر بگیریم، مهم نحوه برخورد با این بیماران، رعایت بهداشت روان در جامعه و خانوادهها و خدماترسانی مناسب به افرادی است که به خدمات روانپزشکی نیاز دارند. هفته سلامت روان فرصت مناسبی است تا نگاهی دوباره به وضعیت مبتلایان به بیماریهای روانی در کشور و به طور کلیتر مقوله سلامت روان در کشور داشته باشیم.


 


 

در تمدنهای باستانی، علت بیماریهای روانی نیروهای جادویی پنداشته میشد و درمانگران اصلی، جادوگران و موبدان بودند که از مناسک مذهبی و جادویی برای کنترل این نیروها استفاده میکردند.


 

یونانیان باستان، توصیف مشکلات روانی را با فلسفه در هم آمیختند. بقراط اخلاط اربعه را مطرح کرد و افلاطون و ارسطو نیز نگاه فلسفی به این موضوع داشتند؛ اما نه در یونان و نه در روم، مسوولیت اجتماعی در مقابل درمان جنون وجود نداشت و بجز موارد معدود، بیماران یا در خانه حبس یا به زنجیر کشیده میشدند.


 

در اروپای غربی مسیحی علت اصلی بیماری را مسائل ماورای طبیعی میدانستند و نجوم راهنمای اصلی علمی برای هدایت درمانگران و پزشکان بود.


 

در دوره اسلامی جامعه در مقابل حفاظت مشفقانه از افراد مجنون مسوول بود و بیمارستانهایی در بغداد و قاهره تاسیس شد که دارای بخشهای روانپزشکی بودند. همچنین یک سری آسایشگاه ویژه مجانین در دمشق و بعضی از شهرهای دیگر ازجمله شهرهای اسپانیایی تحت فرمان مسلمین برقرار شد. ابوعلی سینا در کتاب قانون خود توضیح داد بعضی از بیماریهای جسمی، ناشی از اختلالات هیجانی است. نظریه مسیحی در مورد جنون بین طرد کردن و تحمل کردن متغیر بود و تنها در قرن سیزدهم بود که بیمارستانهایی با بخشهای روانی در فرانسه، آلمان و سوئیس ایجاد شد. اولین آسایشگاه در اروپای مسیحی در شهر والنسیای اسپانیا در سال ???? تحت تاثیر فرهنگ اسلامی بنا گذاشته شد.


 

? روان سالم


 

در تامین سلامت روان علاوه بر عوامل ژنتیکی عوامل محیطی نیز تاثیر فراوان دارند. اگرچه شناخت کامل ویژگیهای مربوط به سلامت روان در یک فرد بسیار مشکل است، ولی زمانی افراد از نظر روانی سالم هستند که دارای برخی از خصوصیات شاخص باشند. اعتماد به نفس، برطرف کردن راحت احتیاجات، نگاه خوب و مثبت به دیگران و مسوولیتپذیری ازجمله خصوصیات یک فرد با روان سالم است. کسانی که اعتماد به نفس دارند، از خصوصیات مثبت و برجسته خود استفاده کرده و در عین اینکه به محدودیتها و نواقص خود آشنایی دارند، تواناییهای خود را شناخته و حداکثر استفاده را از آن میکنند. این افراد واقعیت وجودی خود را انکار نمیکنند و به جای عذر خواستن و دلیلتراشی شکستها را براحتی میپذیرند و به خود نگرانی راه نمیدهند.


 

? روزی برای روان


 

با وجود نقش مهم سلامت روان در زندگی انسانها طبق گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، بسیاری از کشورها میزان کمی از بودجه سلامت خود را صرف بحث سلامت روان میکنند. در حقیقت عمده پول بخش بهداشت و درمان صرف بیماریهای جسمی میشود. یکپنجم ??? کشوری که آمارهای خود را به این سازمان ارائه کردهاند، کمتر از یک درصد بودجه بخش بهداشت و درمان خود را برای سلامت روانی هزینه میکنند. در حالی که طبق آمارهای این سازمان، ?? درصد هزینههای درمان بیماریها به دسته گستردهای از اختلالات عصبی روانی مربوط میشود. به بیان سادهتر، این آمار گویای آن است که سلامت روانی هنوز در اولویت بسیاری از کشورها قرار نگرفته و منابع جهانی برای مبتلایان به اختلالات روانی و عصبی به منظور رفع نیازهای روزافزون بهداشت روانی ناکافی و توزیع آنها در جهان نابرابر است. به همین علت ?? مهر (?? اکتبر) از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان روز جهانی سلامت روان نامگذاری شده است. در ایران نیز هفته پایانی مهر ماه (?? لغایت ?? مهر) در ایران به نام هفته بهداشت روان نامگذاری شده است.


 

? بدن سالم، روان سالم


 

براساس تحقیقات به عمل آمده، ناراحتیهای جسمانی، اختلالات روانی به همراه دارند. نکته برجسته در تقویت قوای جسمانی، حفظ روان سالم است.


 

براساس تحقیقات دکتر آرترویدر، روانشناس معروف آمریکایی تعادل روانی نداشتن بسیاری از بیماران نتیجه عدم فعالیت حرکتی و ورزشی در دوران کودکی است. پسرانی که از نظر قوای جسمانی ضعیف باشند، ممکن است علاوه بر ضعف جسمانی دچار مشکلات روانی مانند احساس حقارت و ناتوانایی تطبیق خود با دیگران شوند. همچنین تحقیقات راویک و مک کی نشان میدهد دانش‌‌آموزانی که در مهارتهای حرکتی ضعیف باشند، اغلب خجول و گوشهگیرند و برعکس دانش‌‌آموزانی که از نظر مهارتهای حرکتی قوی هستند، ویژگیهای برجسته از قبیل فروتنی، تدبیر و حس همکاری دارند. فشارهای اجتماعی، فقر مادی، اختلافات خانوادگی، تصادفات، بیماریها و مرگ و میرهای پیشبینی نشده و بسیاری از عوامل خانوادگی و اجتماعی همراه با عوامل وراثتی میتواند همه ما را دچار عدم تعادل روان کند. برای پیشگیری از بیماری روانی و حفظ سلامت روان میتوان فعالیتهای ورزشی، صحبت با دیگران در ارتباط با نگرانیهای خود، شناخت موقعیت و سازگاری با آن، مراقبت از خود و تلاش برای حفظ سلامت با تغذیه و ورزش مناسب و استراحت کامل، معاشرت و دوستی با دیگران و حفظ خونسردی و آرامش را مورد توجه جدی قرار داد.


 

ورزش اخمها را به لبخند تبدیل میکند. با توجه به زندگی ماشینی کنونی باید ورزش کرد تا تنشهای روانی افراد تخلیه شود.


 

? کمبود تخت


 

تعداد کل تختهای روانپزشکی در کشور اکنون در خوشبینانهترین برآورد از ?? هزار تخت تجاوز نمیکند، در حالی که حداقل به ?? هزار تخت روانپزشکی در کشور نیاز است. این وضعیت در حالی است که براساس مصوبه ?? سال پیش وزارت بهداشت، باید ?? درصد از کل تختهای هر بیمارستان عمومی به تختهای روانپزشکی اختصاص یابد، ولی این مساله هرگز محقق نشده است.


 

در حقیقت بسیاری از مسوولان بیمارستانهای عمومی کشور نسبت به اجرای این مصوبه مقاومت میکنند و علتش نیز این است که تصور میکنند وجود بیماران روانی در یک بیمارستان جو بیمارستان را بههم میریزد. به همین علت هنوز این دیدگاه وجود دارد که بیماران روانی باید به صورت جداگانه و ایزوله در بیمارستانهای تخصصی بستری شوند، در حالی که این تصویر بیش از یک قرن است که دیگر باطل شده و جایگاهی ندارد. البته اجرا نکردن این مصوبه که دستور وزیر بهداشت فعلی و چند وزیر بهداشت قبلی را هم داشت، دلیل دیگری نیز دارد. در عمل چون خدمات روانپزشکی در مقایسه با دیگر خدمات پزشکی سودآور نیست، حتی بیمارستانهای دولتی نیز ترجیح میدهند تختهای خود را به بخشهای سودآورتر اختصاص دهند.


 

از سال ???? تا سال ???? تعداد تختهای روانپزشکی به ? هزار و ??? تخت رسید، ولی از سال ???? تاکنون ? هزار و ??? تخت دیگر به آنها اضافه شد. در ? سال اخیر نیز شاهد افزایش ??درصدی تعداد تختهای روانپزشکی بودهایم. با وجود این هنوز فاصله زیادی تا برطرف شدن نیازهای کشور وجود دارد.


 

? قانونی برای روان


 

در حال حاضر در ایران قانونی مدون و جامع در ارتباط با سلامت روان وجود ندارد. تدوین یک قانون جامع سلامت روان در راستای حفظ حقوق و حرمت بیماران، مراجعان و همچنین متخصصان، تعریف و تبیین مسوولیتها، از اولویت بالایی برخوردار است. کم نیستند کارشناسانی که معتقدند در حال حاضر قوانین خاص بهداشت روان درخصوص حمایت از بیماران روانی و خانوادههایشان در کشور به صورت پراکنده است و در برخی موارد قانونی هم وجود ندارد و این قوانین نیازمند انسجام است. این فکر برای نخستین بار از سوی مرحوم دکتر شاهمحمدی مطرح شد و ایشان نسبت به جمعآوری قوانین پراکنده کوشید.


 

فشارهای اجتماعی فقر ، اختلافات خانوادگی، مرگ و ... همراه با عوامل وراثتی میتواند همه ما را دچار عدم تعادل روان کنددر فاصله سالهای ?? تا ?? هم دکتر نصر در انستیتو روانپزشکی تهران کار روی تهیه قانون سلامت روان را آغاز کرد. دکتر نصر اصفهانی، روانپزشک و مجری طرح قانون بهداشت روان در این خصوص میگوید: از چند سال پیش تلاشهایی برای تدوین قانون بهداشت روان آغاز شد و علاوه بر آن ? کارگاه ? روزه نیز به وسیله یک تیم کارشناسی متشکل از ?? تن از متخصصان در رشتههای مختلف روانپزشکی که در زمینه روانپزشکی قانونی متبحر بودهاند، انجام شده است.


 

وی میافزاید: سپس پیشنویس اولیه قانون مذکور تدوین شده و برای نظرسنجی به تمام دانشگاهها، پیشکسوتان، شخصیتهای مذهبی، مراکز خصوصی، انجمنهای روانپزشکی، سازمان نظام پزشکی کشور، سازمان پزشکی قانونی، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان بهزیستی و بسیاری از مراکز مرتبط ارسال شد.


 

وی با اشاره به اینکه از ?? نفر و تعدادی مرکز در ایران نظرسنجی انجام شده است عنوان کرد: تقریبا ?? درصد موارد در این خصوص نظرات خود را به مرکز ارسال کردند، سپس در یک کارگروهی ?? جلسهای نظرات کارشناسان جمعبندی شده است.


 

متن تهیه شده از سوی روانپزشکان به مرکز اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران سپرده شد. به این ترتیب با حضور حقوقدانها، روانپزشکان، پزشکان قانونی و روانشناسان متن حقوقی این قانون نوشته شد.


 

با برگزاری پانلهای تخصصی با حضور روانپزشکان و قضات کشور، گزارش نهایی به اطلاع معاونت سلامت وزارت بهداشت رسید تا اشکالات برطرف شود. در مرحله پایانی، قانون در دفتر حقوقی وزارت بهداشت، شورای معاونین در وزارت بهداشت به تایید نهایی میرسد و پس از نظرسنجی نهایی قانون به صورت لایحه از سوی دولت به مجلس ارائه خواهد شد.


 

? سلامت روان در ایران


 

متولیان بخش سلامت برای خدمات بهداشت روان در ایران، ? دوره را قائل شدهاند. دوره اول که از آغاز پزشکی نوین در کشور آغاز شده بود تا سالهای ???? ادامه یافت و دارالمجانینها با شرایط بسیار نامناسب در تهران، همدان، شیراز و اصفهان وجود داشتند.


 

دوره دوم از سالهای ???? آغاز شد، وقتی دانشکده پزشکی در کشور تاسیس شد و روانپزشکی به عنوان شاخهای از طب مدرن منظور شد. تاسیس بیمارستانهای دانشگاهی جدید و بتدریج ایجاد و رشد دپارتمانها و بیمارستانهای روانپزشکی و آموزش دستیاری روانپزشکی در سالهای ????، حداقل در شهرهای بزرگ، منجر به بهبود مراقبتهای ارائه شده برای بیماران روانپزشکی شد.


 

در سومین دوره که سالهای ???? را شامل میشد، تلاشهایی برای دستیابی به مراقبتهای بهداشت روان جامع، از سوی انجمنی برای توانبخشی معلولین و خدمات بهداشت روان جامعه صورت گرفت. این مساله به وسیله اولین معاونت وزارت بهداشت و تامین اجتماعی انجام شد. وزارتخانه اقدام به یک سری پژوهشهای همهگیرشناسی و تاسیس تعدادی بیمارستان و مراکز روانپزشکی جدید در نقاط مختلف کشور و آغاز به آموزش سطح بندی شده در روانپزشکی و روانپرستاری کرد. این برنامههای آموزشی و تحقیقاتی پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ????، در انستیتو روانپزشکی تهران ادغام شد. چهارمین دوره از مهر ماه ???? شروع شد، وقتی برنامه ملی بهداشت روان به وسیله یک تیم چند رشتهای از متخصصان طرح و توسط دولتپذیرفته شد. ادغام بهداشت روان در مجموعه شبکه بهداشتی درمانی یکی دیگر از سیاستهای وزارت بهداشت است؛ البته هماکنون فعالیت شبکه عمدتا روی سلامت جسمانی متمرکز است، اما ادغام خدمات پیشگیرانه و ارتقایی و خدمات درمانی بیماران روانی در شبکه، ساختار جدید و متعاقبا سرمایهگذاری هنگفتی را نمیطلبد و بدون نیاز به افزودن یا جایگزینی نیروی انسانی صرفا از طریق آموزش و کسب مهارت، خدمات درمانی و پیشگیرانه قابل ارائه خواهد بود که قطعا هزینه اثربخشی بالایی خواهد داشت. هم اکنون گسترش شبکه در حال انجام است و پیگیریهای لازم برای شناسایی بیماریهای روانی با قابلیت پوشش بیمه روستایی صورت میگیرد.


 

? برای روانی سالم


 

بسیاری از مردم برخی اوقات احساس افسردگی میکنند همانطور که بسیاری از آنها دچار سردرد میشوند. نمیتوان از همه ناراحتیهای روحی جلوگیری کرد، همانطور که از بروز همه بیماریهای جسمی نیز نمیتوان ایمن بود، اما میتوان بموقع آنها را درمان کرد. سلامت روان، دانش و هنری است که به افراد کمک میکند تا با ایجاد روشهایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری کرده و راه حلهای مطلوبتری را برای حل مشکلاتشان انتخاب کنند. در واقع سلامت روان چیزی بیش از نبود بیماری روحی است. با آموختن ویژگیهای سلامت روانی بهتر میتوانیم به روح و روان متعادل و زندگی شاد دست یابیم. فراموش نکنیم جای خالی سلامت با هیچ چیزی پر نخواهد شد.www.gorooh.parsiblog.com


 

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

سه شنبه 87 اسفند 13  5:41 عصر

ایدز چیست ؟

  • اگه بخواهید خلاصه و چکیده بدانید باید بگویم که : « ایدز یک بیماری ویروسی است که با حمله کردن به سربازان بدن ( گلبول های سفید ) آنها را خلع سلاح کرده و باعث میشود که سیستم دفاعی بدن ضعیف شود و در آن صورت عوامل تهاجمی دیگر بتوانند به راحتی بر بدن بتازند و جولان بدهند تا درنهایت بیمار به علت ضعف در سیستم دفاعی اش در برابر میکرب ها نهایتا از دنیا برود »
  • اگه بخواهید علمی بدونید باید بگویم که : « ایدز سندرم نقص نشانگان ایمنی اکتسابی بدن است، که ویروس مولد آن با حمله به گیرنده CD4 لنفوسیت های T کشنده بدن، که مسئول ایمنی اکتسابی بدن و شناسایی عوال مخرب هستند ، وارد این سلول ها میشود و پس از طی دوره کمون 6 ماه تا 20 ساله اش با تکثیر زیاد در این سلولها، باعث لیز شدن آنها و آلوده شدن تعداد بیشتری از این سلولها در سطح خون میشوند و وقتی که از دوره کمون ( از مدت زمان ورود میکروب به بدن تا زمان بروز بیماری را گویند ) خارج شود آنقدر گلبول های دیگر را آلوده میکند تا دیگر گلبول سالمی در بدن باقی نماند و از این طرق سبب نقص در سیستم ایمنولوژی بدن میشود »
  • اگه بخواهید بین المللی و تاریخی بدانید باید بگویم که : « ایدز بیماری است که اولین موردش در سال 1981 در ایالت آتلاتنا آمریکا گزارش شد و پس از شناسایی اش توسط دانشمندان AIDS نامیده شد، که این کلمه مخفف Acguird Immuno deficiency Syndriom میباشد و این بیماری با گسترش و شیوع بسیارش در طول دو دهه اخیر باعث شده است که سازمان ملل متحد، شاخه ای به نام یونیدز یا سازمان مبارزه جهانی با ایدز ایجاد کند و روز اول دسامبر را به نام روز جهانی مبارزه با ایدز نام گذاری کند »

ایدز چگونه منتقل میشود ؟

همان طور که دانستید این بیماری به مانند موشکهای ضد ضد موشک عمل میکند و با ازکار انداختن یکی از مهمترین قسمتهای سپر دفاعی بدن ، بدن را در مقابله با موشک های بعدی که میتوانند از انوع دیگر باشند، خلع سلاح میکند و چون این سیستم دفاعی در خون بدن فعال است پس آلودگی و انتقال آلودگی هم از طریق خون است و نه چیز دیگر ! لذا سه راه عمده برای ورود این سلول به خون شما و خلع سلاح سربازان سفید شما وجود دارد :

  1. ورود مستقیم خون آلوده و یا فراورده های ناشی از آن به بدن
  2. ورود غیر مستقیم ویروس از طریق نواحی حساس و بی دفاع بدن
  3. ورود از طریق جفت به رحم

بر طبق این سه راه ، ورود این ویروس از طریق راه های زیر محرض است :

  • تماس جنسی نا امن ( هر تماسی که فاقد استفاده از وسایل پیشگیرنده باشد از نظر علم پزشکی نا امن است ! )
  • تزریق مواد مخدر یا هر ماده ای دیگر از طریق سرنگ آلوده به خون یا فراورده خونی شخص بیمار
  • بارداری فرد بیمار باعث ابتلای نوزاد میشود
  • تماس های جنسی نامعقول ( سکس دهانی و مقعدی )
  • آلوده شدن زخم های باز بدن با ویروس ( استفاده از تیغ آلوده ، قیچی آلوده و هر وسیله یا ره دیگری که به ویروس آلوده باشد و با زخم شدن بدن شما این ویروس را به خون شما منتقل کند )
  • خالکوبی دسته جمعی یا یک سوزن
  • آلودگی به وسیله ، وسایل دندان پزشکی غیر استریل

همه این روش ها + روشهای دیگر فقط به دلیل ورود ویروس از طریق بی احتیاطی و عدم رعایت بهداشت عمومی است ، لذا اگر فقط سعی کنید بهداشت را رعایت کنید و با جلوگیری از اعمال پرخطر خود و دیگران را از این بیماری مهلک برهانید ، بزرگترین خدمت را به خود و دیگران کرده اید !

ایدز از چه راه هایی منتقل نمیشود ؟

اگر تا اینجا مقاله را دنبال کرده باشید ، باید فهمیده باشید که هر راه تماسی که سبب آلوده شدن خون بدن و یا نقاط آسیب پذیر و ضعیف بدن که در ارتباط شدید با خون هستند ، سبب آلودگی میشود، پس درنتیجه هر راهی هم که سبب آلودگی این مراکز ژئوپلتیک و استراتژیک بدن نشود، راه انتقالی نیست ! این بخش از مقاله برای این نوشته شده است تا از ترس بی مورد شما درمورد این بیماری کاسته شود و افسانه های ذهن شما نیز از بین بروند! برخی از راه هایی که سبب آلودگی نمیشوند از این قرارند :

  • روبوسی کردن با فرد آلوده
  • دست دادن و یا به طور کلی هرگونه تماس پوستی با فرد بیمار ( پوست سالم خودش بزرگ ترین سپر دفاعی بدن است )
  • خوردن و آشامیدن در ظروف این افراد
  • اشک و عطسه فرد بیمار آلوده کننده نیستند
  • گزیدن پشه
  • پوشیدن لباس فرد بیمار
  • استفاده از توالت و استخری که بیمار از آنها استفاده کرده است
  • استفاده از تلفن عمومی
  • استمناء کردن
  • راه های دیگری که با تماس خونی و جنسی شدید در ارتباط نیستند ( عقلتان را به کار بیاندازید ! )

چه افرادی در معرض خطر هستند ؟

کلا نمی شود گفت که کسی مصونیت کامل در برابر این بیماری دارد اما به طور کلی باید گفت که افراد زیر از جمله افراد ی هستند که در دسته پرخطر قرار میگیرند و احتمال ابتلایشان از دیگران بیشتر است.

  • افرادی که به طور مکرر باید از دیالیز و یا فراورده های خونی استفاده کنند و رعایت نکات ایمنی را نمیکنند .
  • همسران ، افراد بیمار
  • معتادان تزریقی
  • شریک جنسی فرد مبتلا
  • خود فروشان
  • رانندگان ماشینهای سنگین لب مرز
  • مبتلایان به زخم های تناسلی
  • همجنس بازان
  • مردانی که ختنه نستند

همه این افراد + همه انسانهای کره زمین در خطر آلودگی به این ویروس مهلک هستند، اما خطر آلودگی این افراد بسیار بیشتر است، پس بهتر است اگر جزء این افراد هستید فوق العاده مواضب خودتان باشید و اگر هم نیستید با رعایت نکات بهداشتی راه را بر ورود این ویروس ببندید.

سخن آخر :

  • اول باید به خاطر اینکه به سلامت خودتان اهمیت میدهد ازتون تشکر کنم، چون اگر اهمیت نمیدادید، تا اینجا مقاله را دنبال نمیکردید !
  • دوم باید حالا که توانستید به جواب سوال اولیه مقاله مبنی بر اینکه ” ایدز چیست ؟ ” برسید، از شما چندتا سوال دیگه هم بپرسم! ( مراحل عفونت با ویروس ایدز چه هستند ؟ / راه های تشخیص ایتلا به ایدز چه هستند ؟ / چه راهکارهای درمانی برای این بیماری وجود دارد ؟ / الفبای پیشگیری از ایدز چه هستند ؟ و ده ها سوال دیگه ! )، این سوالات را به این خاطر پرسیدم تا همانند ابتدای مقاله دوباره فکر کنید که چه قدر میدانید! اگر پاسخ این سوالها را میدانید که بسیار خوب و لی اگر نمیدانید حتما مقاله های بعدی من را بخوانید تا بتوانید بر دانشتان برای رسیدن به سلامتی پایدار بیافزایید.
  • سوم، باید از همتون خدا حافظی بکنم و از اینکه متنم خیلی بلند شد، عذر خواهی کنم! امیدوارم با پیگیری مقالات بعدی این وبلاگ و سایتهای دیگر بتوانید به اطلاعات لازم و ضروری برای مقابله با این بیماری برسید، چون همان طور که میدانید این بیماری تا کنون علاجی ندارد و تنها راهی که برای حفظ سلامتی دارید پیشگیری است و پیشگیری هم حاصل از دانش سودمند است، پس اگر پر رویی و پرحرفی من را تا انتهای پروسه آموزشی ام تحمل کنید، در حقیقت به خودتان و کسانی که دوستشان دارید خدمت کرده اید و نه من !
  • چهارم، باید برای همه بیماران مبتلا به این بیماری دعا کنم و از خداوند منان بخواهم کنم که هرچه زود تر راه علاج این بیماری را در مقابل دیده گان دانشمندان بگذارد تا جهانی از شر این بیماری نجات یابند ( لطفا شما هم دعا کنید ! )

 
   1   2   3   4      >
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
یکشنبه 103 اردیبهشت 9
امروز:   3 بازدید
دیروز:   32  بازدید
فهرست
پیوندهای روزانه
آشنایی با من
لوگوی خودم
مدرسه راهنمایی شهید کاظمی جوجیل                           school
اوقات شرعی
لینک دوستان
آرشیو
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com