سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدرسه راهنمایی شهید کاظمی جوجیل school
دانش را بجویید و آن را با بردباری و آرامش بیارایید [امام صادق علیه السلام]

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

سه شنبه 86 دی 18  7:13 صبح

چگونه یک طرح درس خوب بنویسیم؟

1. ورودیها چه چیزهایی هستند؟ به این معنی که شما به اطلاعاتی ضروری در باره (محتوی، مشخصات دانش آموزان، لیست مواد، پیش نیازها، تخمین زمان و ...) برای شروع طرح درس نیاز دارید.

2. خروجی چیست؟ این به معنی تشریح چیزی است که قرار است دانش آموزان یاد بگیرند.

3. من چه کار خواهم کرد؟ منظور، توصیف فعالیتهای آموزشی شما در عمل است.

4. دانش آموزان چه کار خواهند کرد؟ منظور، توصیف چیزی است که دانش آموزان در جریان درس انجام خواهند داد.

5. چگونه یادگیری اندازه گرفته خواهد شد؟   ارزشیابی پایانی شما چگونه انجام خواهد گرفت.

به عنوان مثال: این قالبی است که به طور موفقیت آمیزی برای یاد دادن طرح درس نویسی به دانشجویان مورد استفاده قرار گرفته است: قالب طرح درس

معلم:        .................... 

موضوع:   ....................

پایه کلاس: ..................

تاریخ:        ................... 

1. محتوی : آنچه را که قصد دارید تدریس کنید را ارائه نمایید و شکل دانش را مشخص کنید (مفهوم، قانون دانشگاهی، مهارت، قانون و اصول شبه قانونی یا دانش ارزشی) که درس مشتمل بر آن خواهد بود.

2. پیش نیازها:بیان کنید دانش آموز در حال حاضر برای موفق بودن در این درس چه چیزهایی باید بداند. (می­توانید یک یا دو رفتار خاص مورد نیاز برای شروع درس را فهرست کنید)

3. هدف آموزشی: آنچه که یاد گرفته خواهد شد را به وضوح بیان کنید. باید به صورت هدف عینی کامل باشد.

4. روش آموزش: اعمالی را که در جریان تدریس انجام خواهید داد را تشریح کنید و در صورت صلاحدید، توصیفی از چگونگی معرفی درس به دانش آموزان، آنچه از تکنیکهای آموزشی استفاده خواهید کرد و چگونگی پایان دادن به درس را ارائه دهید. شامل فعالیتهای خاصی که دانش آموزان در طول درس انجام خواهند داد.

5. مواد و تجهیزات:مواد و تجهیزاتی که هم به وسیله معلم و هم به وسیله دانش آموزان مورد استفاده قرار خواهد گرفت را فهرست کنید همچنین نحوه استفاده از آنها را.

6. ارزشیابی:توضیح دهید شما چگونه اندازه یا مقدارنزدیک شدن دانش آموز به هدف آموزشی را خواهید سنجید. مطمئن شوید این قسمت مستقیما در ارتباط با رفتارهای ذکر شده در اهداف آموزشی است.

7. پی گیری فعالیتها : مشخص کنید چگونه دیگر فعالیتها یا مواد برای تقویت و توسعه­ی این درس قابل استفاده خواهند بود. شامل: مشق، تکالیف و پروژه­ ها.

8. خود ارزیابی: ( این قسمت بعد از ارائه درس تکمیل خواهد شد.) مشخص نمودن ترکیب اصلی طرح درس، هم روی نقاط قوت و هم روی نواحی نیاز به اصلاح و بهبود تمرکزکنید. یک فکر خوب، تجزیه و تحلیل تفاوت بین آنچه که شما می­خواستید (اهداف) و آنچه شما به آن رسیده­اید (نتایج ارزشیابی) است.) البته یک تفاوت قابل ملاحظه ای بین قابلیت طرح و قابلیت انجام آن در عمل وجود دارد. با وجود این اگر شما قبل از آنکه طرح درستان را شروع کنید با دقت در باره مقصودتان فکر کرده­اید شانس موفقیت شما به خوبی شانس دانش­آموزانتان بسیار زیاد خواهد بود.

 


 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
یکشنبه 103 آذر 4
امروز:   217 بازدید
دیروز:   62  بازدید
فهرست
پیوندهای روزانه
آشنایی با من
لوگوی خودم
مدرسه راهنمایی شهید کاظمی جوجیل                           school
اوقات شرعی
لینک دوستان
آرشیو
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com