نوشته شده توسط: شهید کاظمی
به گزارش روز جمعه خبرنگار اجتماعی ایرنا ،طاهره سماوات در کارگاه آموزش طراحی و تدوین روشهای ورزش برای سلامت قلب در وزارت بهداشت، افزود: کم تحرکی حاصل اجتناب ناپذیر تکنولوژی است، اکنون که تکنولوژی وارد کشور شده باید فرهنگ استفاده از آن نیز وارد شود، برای مقابله با این موضوع نه تنها یک استراتژی دقیق ملی لازم است بلکه به چند استراتژی یا یک استراتژی چند جانبه نیاز داریم .
وی اظهار داشت :اداره قلب و عروق وزارت بهداشت برنامه پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر برنامه جامعی را که برسه عامل مهم متمرکز است، طراحی کرده است .
سماوات ادامه داد: افزایش تحرک بدنی در جامعه، تغذیه سالم و کنترل مصرف دخانیات از عوامل مهمی است که در این برنامه تدوین شده و بزودی اجرایی می شود.
وی ،هدف از برگزاری کارگاه آموزش طراحی و تدوین روشهای ورزش برای سلامت قلب را همکاری متخصصان تربیت بدنی و دستگاههای مختلف برای داشتن موانع فعالیتهای بدنی و ترویج تحرک و فعالیت در جامعه ذکر کرد.
به گفته این مسوول در وزارت بهداشت،در سالهای اخیر ورزشهای هوازی مانند ایروبیک بسیار رایج شده ، اما پرداختن غیر اصولی و بدون مربی به این ورزشها در پارکها و اماکن مختلف نه تنها سطح سلامت مردم را بالا نیاورده بلکه گاهی عوارض اسکلتی، عضلانی و مفصلی نیز به همراه داشته است.
سماوات افزود: باید ورزشهای هوازی به صورت اصولی و با حضور مربیان کارآزموده ترویج شود، در عین حال باید با آموزش عمومی به خصوص در فصول سرد سال که امکان ورزش در پارکها نیست، امکان ورزش دائم در خانه و اماکن سرپوشیده مناسب فراهم شود.
وی اظهار داشت :برای این منظور استفاده از خدمات و مشاورههای پایگاه های تندرستی در کشور در محلههای مختلف طراحی شده که در کنار ورزش، آموزش های مرتبط با تغذیه و دخانیات نیز در این پایگاهها ارائه میشود.
سماوات تصریح کرد:منظور از ورزش و تحرک بدنی، ورزشهای حرفهای مانند فوتبال یا تنیس روی میز نیست، بلکه منظور این است که افراد با توجه به شرایط فیزیکی جسمانی و سنی با آموزش مناسب توان تحرک و ورزش مناسب را حتی در منازل و اماکن کوچک به دست آورند.
وی با بیان اینکه هر چه فعالیت بدنی ترویج شده ساده تر باشد، پذیرش آن توسط مردم راحت تر است، خاطرنشان کرد:برای این کار باید الگوهای مناسب را به مردم معرفی کنیم.
خبرگزاری جمهوری اسلامی