سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدرسه راهنمایی شهید کاظمی جوجیل school
کار نیک را به جاى آرید و چیزى از آن را خرد مشمارید که خرد آن بزرگمقدار است و اندک آن بسیار ، و کسى از شما نگوید دیگرى در انجام کار نیک از من سزاوارتر است که به خدا سوگند ، بود که چنین شود ، چه نیک و بد را مردمانى است ، هر کدام را وانهادید اهل آن ، کار را به انجام خواهد رسانید . [نهج البلاغه]

نوشته شده توسط:   شهید کاظمی  

سه شنبه 86 بهمن 2  12:46 صبح

ویژگیهای معلم قرن 21

به نام خداوند جان وخرد

                  ویژگی‌های معلم در قرن 21

               مقدمه

       در فضای آموزشی قرن 21 مقوله های سرعت، دقت، مهارت و اطلاعات و فناوری های نوین مطرح است.   در این فضا، کلاس درس، تحت عنــــوان سلف سرویس عمومی و مدرسه، تحت عنوان جمـــهوری دانش نام می گیرد که از  استاندارد هایی خاص پیروی می کنـــند که باید در به کارگیری آنها دقت های لازم اجرائی ویژه لحاظ گردد. لذا وجود خصوصــیات و شرایط لازم  در فرایند  یاددهی- یادگیری در کلاس درس که مطابق نیازها و ویژگی های   فراگیران می باشد، طبق استاندارد سازی یعنی تعیین آنچه که بـــایــد  انجام شود و اجرای آن، باید به بهترین وجه ترسیم شود. در این  فضای آموزشی عقیــده بر این است که به منظور تدوین استانداردها  بالاخص در یک کلاس و فضای آموزشی باید برنامه و نیـازهای فراگیران  لحاظ گردد. محیط آموزشی لازم است با تکنیک های جدید آموزشی آراسته گردد، زیرا عقیده بر این است که انطباق های خلاق پویا به طور مؤثری در فضای کیــــفی آموزشی تأثیر دارد. انطباق های خلاق می توانند برنامه های درسی را به یکدیگر مرتبط کنند و مفاهیم عینی-  ذهنی را عینی تر سازند و برخی درس ها و محتواها در فضای مناسب که بر اساس استانداردها غنی شده اند بر یادگیری تأثیر به سزایی دارد.

  بیان مساله

  در آستانه ی قرن بیست و یکم در حوزه ی آمــوزش و پــــرورش با توجه به  سطح انتظارات افکار عمومی، نسبت به برون دادهای فعلی نظام تعلیم و تربیت کـــاســــتی های قابل توجهی احساس می شود. از طرفی تغییرات سریع به وجود آمده در عرصه های مختلف و تغییر نیازمندی های جامعه، بروز حرف و مشاغل جدید، همگی ضرورت  بازنگری در فرایند آموزش و پرورش را فراهم کرده است. در نگرشی سریع به آموزش و پرورش برای جلب اعتماد عمومی، تربیت معــــلم شایســــته مطرح می باشد. لذا پرداختن به برنامه ی آموزشی در آموزش و پرورش که بخشی از آن معــلمان خـلاق و شایسته می باشند ضروری به نظر می رسد. راجر کافمن می نویسد درجه ی موفقـــــــیت یک نهاد یا سازمان آموزشی به میزان هم خوانی قصد آن سازمان با قصد جامعه بستگی دارد. (پرویزیان، سایت آمـوزش و پـرورش) باید توجه داشت که برنامه ریزی آموزش و پرورش قبل از این که بر شاخص های کمی استوار باشد تاکـید بر کیفیت دارد لذا باید برنامه های پیش بینی نشده در جهت بهبود کیفیت آموزش و در راس آن معــــلمان به عنوان مجریان اوامر آموزشی باشد و فرایند تصمیم گیری ها باید بر اساس یک الگوی مشخص و هدفـمند صورت گیرد. ضمن این که آموزش و پرورش ما در حال حاضر با بسیاری از جوامع تطبیق داشته است ولی برای رسیدن به اهداف متـــــــــعالی سازمان و رسیدن به استــــــــانداردهای لازم نیاز به بازبینی و چاره  اندیشی دارد و این بازبینی می بایست در سطوح مختلف نظام آموزشی و  علی الخصوص در بازنگری روش آموزش در مقاطع مختلف صورت پذیرد.

 


 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
یکشنبه 103 آذر 4
امروز:   247 بازدید
دیروز:   62  بازدید
فهرست
پیوندهای روزانه
آشنایی با من
لوگوی خودم
مدرسه راهنمایی شهید کاظمی جوجیل                           school
اوقات شرعی
لینک دوستان
آرشیو
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com