نوشته شده توسط: شهید کاظمی
نوشته شده توسط: شهید کاظمی
Siftables کاشی یا بهتر بگوییم معکب های هوشمند کوچکی هستند که می توانند کار های فوق العاده ای بکنند. هر مکعب شامل یک پردازنده، یک نمایشگر و چند نوع سنسور است که می تواند انواع مختلف حرکت را تشخیص دهد و همچنین مکعب های کنارش را شناسایی کند.
حالا این کجاش جالبه؟ صبر کنید عرض می کنم...
نوشته شده توسط: شهید کاظمی
این مقاله، هفتمین مقاله از مجموعه مقالات نانوالکترونیک است! 2- قانون مور
3- چرا ترانزیستورِ بیشتر ؟ . 4- چقدر کوچکتر ؟! ابعاد ترانزیستور را معمولا با طول کانال ترانزیستور، یعنی فاصلهی بین سورس و درین مشخص میکنند (اگر این مفاهیم را یادتان رفته، به مقالهی «آشنایی با ساختار و نحوهی عملکرد ترانزیستور» مراجعه کنید). طول کانال ترانزیستور تا چند سال پیش حدود 25/0 میکرومتر بود. این طول سپس به 18/0 میکرومتر و پس از آن به 90 نانومتر کاهش یافت، یعنی کمتر از 100 نانومتر. از این مرحله، ترانزیستور در حوزه مورد نظر فناورینانو قرار میگیرد. در مدارهای مجتمع امروزی طول کانال ترانزیستور حدود 65 نانومتر است. منبع: http://www.nanoclub.irاین ماجرا ادامه دارد ... |
نوشته شده توسط: شهید کاظمی
1- مقدمه 2- عملکرد گیتهای پایه
تصویر1 را مشاهده کنید. گیتِ NOT (ستون اول تصویر 1)، یک ورودی دارد. اگر ورودیِ آن صفر باشد، خروجی یک میشود و اگر ورودیِ آن یک باشد، خروجی صفر میشود. گیتِ AND (ستون دوم تصویر 1)، حداقل دو ورودی دارد. برای این که خروجی آن یک باشد، باید همهی ورودیها، یک باشند. در غیر این صورت خروجی آن صفر خواهد بود. گیتِ OR (ستون سوم تصویر 1) نیز حداقل دو ورودی دارد. برای این که خروجی آن یک باشد، کافی است حداقل یکی از ورودیها یک باشد. به بیان دیگر خروجی آن فقط در صورتی صفر است که همهی ورودیها صفر باشند (در تصویر1 یک گیتِ OR را با دو ورودی مشاهده میکنیم).
3- ساختار و عملکرد یک جمعکننده
با استفاده از یک مثال ساده میتوانیم عملکرد این جمعکننده را توضیح دهیم. فرض کنید میخواهیم دو عددِ و را که دو عدد در مبنای 2 هستند، با یکدیگر جمع کنیم. در تصویر4 فرآیند جمع کردنِ دستیِ این دو عدد را مشاهده میکنیم.
اکنون همین دو عدد را در ساختار جمعکننده قرار میدهیم. تصویر5 را ملاحظه کنید. در این تصویر ورودیهای مورد نظر اعمال شده و خروجی هر گیت نیز در تصویر مشخص شده است. خروجی مورد نظر مطابق آن چه انتظار داشتیم، تولید شده است. آیا میتوانید بگویید که این خروجی چگونه تولید شده است؟
به تصویر5 نگاه کنید. از سمت راست شروع میکنیم؛ خروجی اول (اولین عدد صفر که با رنگ سبز در سمت راست مشخص شده) خروجی یک XOR است. چون در ورودی XOR دو عدد یک وجود دارد، پس خروجی آن صفر میشود. (یادتان هست که خروجی XOR در صورتی یک میشود که تعداد یکهای ورودی فرد باشد.) پس از آن 3 گیت AND هست. خروجی AND اول، یک است، چون هر دو ورودی آن یک است. اما خروجی AND دوم و سوم برابر صفر است، چون در هر دو، یک ورودی یک و ورودی دیگر صفر است. خروجی گیت OR هم یک می¬شود، چون برای یک شدن خروجی OR، یک بودنِ یکی از ورودیها کافی است.
در یک رایانه عملیاتهای پردازشی بسیارِ دیگری نیز نظیر تفریق، ضرب، تقسیم، مقایسه و ... انجام میشود. همهی این عملیاتهای پردازشی در واحدهای پردازش گوناگونی انجام میشود که همگی آن ها از ترانزیستورها تشکیل شدهاند. علاوه بر این، عملیاتهای منطقی و کنترل قسمتهای گوناگون رایانه نیز توسط قطعات الکترونیکی انجام میشود که همگی از ترانزیستور ساخته شدهاند. همچنین حافظهها نیز که از عناصر اصلی رایانهها هستند، نوعی قطعات الکترونیکی هستند که با توجه به حجمشان از هزاران، صدها هزار یا حتی میلیونها ترانزیستور تشکیل شدهاند.
به منظور طراحی واحدهای پردازش، روشهای متنوع و گوناگونی وجود دارد، که بیان آن ها در موضوع این مقاله نمیگنجد. ما در این مقاله قصد داشتیم به منظور درک بیشتر نقش و اهمیت ترانزیستور، یک مثال واقعی را بیان کنیم. همان طور که در این مثال دیدیم، ترانزیستور سنگ بنای اصلی ما در طراحی و ساخت بسیاری قطعات الکترونیکی است. این ماجرا ادامه دارد ... منبع:http://www.nanoclub.ir |
نوشته شده توسط: شهید کاظمی
Google Earth نام یکی از سرویسهای گوگل است که با استفاده از تصاویر ماهوارهای و نقشههای جغرافیایی امکان گشت و گذار در کرهای که در آن زندگی میکنیم را فراهم میکند. با کمک این سرویس میتوانید تصاویر شهر و خیابان محل سکونت خود را از اینترنت ردگیری نمایید و از مکانهایی بازدید کنید که تاکنون امکان سفر به آنها را نداشتهاید.
نرم افزار Google Earth با ترکیب تصاویر ماهواره ای، نقشه ها و قدرت موتور جستجوگر گوگل تمامی اطلاعات ژئوگرافیک کره ی زمین را در اختیار شما قرار می دهد.
از آسمان به محله و کوچه ی خود پرواز کنید! تنها کافیست آدرس خانه ی خود را تایپ کنید تا از طریق یک ماهواره بر روی آن Zoom شود. آیا بدنبال یک مدرسه، پارک، رستوران و یا یک هتل هستید؟ با کمک این نرم افزار دقیقآ به مسیری که می خوهید هدایت می شوید.
موس خود را بچرخانید تا نمایی سه بعدی از ساختمانها مشاهده کنید. جستجوهای خود را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. حتی بر روی خیابانها و ساختمانها یادداشت بنویسید و به تکمیل این نقشه کمک کنید.
جدیدترین نگارش این نرم افزار Google Earth Free 4.1 Build 8000 Beta می باشد که بصورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
به طور مثال در اروپا و امریکا می توان به جزئیات بیشتری از تصاویر دسترسی داشت و حتی اتومبیلهایی که پشت چراغ قرمز در یک خیابان متوقف شده اند را نیز با وضوح خوبی مشاهده کرد. درون مستطیل جستجوی ستون سمت چپ بالای صفحه نام محلی که مایلید به آنجا پرواز کنید تایپ نمایید و بر روی آیکن جستجوی کنار مستطیل کلیک کنید. بلافاصله از درون فضا به مکان مورد نظر هدایت می شوید حال شما در حال دیدن عکسی از مکان مورد نظرتان هستید که چند دقیقه پیش تهیه شده است! برای این که به اطلاعات جزئی تری در آن ناحیه دست یابید می توانید در قسمت «Layers» لایه های مورد نظر خود اعم از: تفرجگاهها ، مناطق مسکونی ، ایستگاه سوخت رسانی و حتی سبزی فروشی و خوار و بار فروشی را مشخص کنید.
یکی از لایه هایی که می توانید فعال کنید مربوط به اطلاعات راهها و خیابانهای مکان مورد نظر است که میتواند موقع رانندگی خیلی به درد بخورد.در قسمت دایرکتوری نیز می توان با مشخص کردن دو نقطه ابتدا و انتها تمامی مسیرهای ممکن از مبدا تا مقصد را مشاهده کرد. در ضمن تمامی اطلاعات استخراج شده را می توانید ذخیره یا چاپ کنید و یا با پست الکترونیک برای اشخاص دیگری ارسال نمایید.