نوشته شده توسط: شهید کاظمی
نوشته شده توسط: شهید کاظمی
|
اهمیت مطالعه در یادگیری
یادگیری انسان از طرق مختلفی صورت میگیرد، ولی اگر بخواهیم یادگیری را محدود به یک جنبه خاص کنیم و یا به عبارتی آن نوع یادگیری را در نظر بگیریم که با اراده فرد صورت میگیرد و هدف کسب اطلاعات میباشد که در زمینه خاصی مورد نظر یادگیرنده است. شیوههایی چون یادگیری از راه تدریس و سخنرانی و یادگیری از راه مطالعه برخورد میکنیم. شیوههای نادرست مطالعه یادگیری و یادآوری را دچار مشکل میکنند.
روشهایی برای مطالعه صحیح جهت یادگیری بهتر1. شیوه مطالعه خود را بهبود بخشید. مطالعه روزنامهوار چیزی عاید شما نمیکند و همانطور که مکث زیاد روی مطالب زمان شما را به هدر خواهد داد. از اینرو با بکار بردن شیوههای مناسب فرآیند مطالعه را پویاتر و جذابتر بکنید و فعالانه شروع به مطالعه کنید. برای این کار ابتدا به صورت گذرا نگاهی کلی به مطالب مورد نظر برای مطالعه بیاندازید. عناوین سرفصلها و جداول و نمودارها را بخوانید و سعی کنید سوالاتی را برای خود ایجاد کنید. 2. همیشه طوری مطالعه کنید که گویا قرار است همین حالا مطلب مورد مطالعه را برای فردی توضیح بدهید و اگر توانستید همین کار را هم بکنید. |
نوشته شده توسط: شهید کاظمی
03 یادداشت برداری کنید. برای این منظور در مراحل مختلف میتوانید این کار را انجام دهید. برخی این کار را در پایان مطالعه انجام میدهند و برخی آن را مرحله به مرحله مینویسند و کاملتر میکنند. توجه کنید که منظور از یادداشت برداری کپی برداری نیست. بلکه توضیح و شرح خلاصه یا نکات مهمی از مطالب مورد مطالعه به زبان خود فرد است.
4. بین مطالبی که مطالعه میکنید با مطالبی که قبلا یاد گرفتهاید ارتباط برقرار کنید. مثال و نمونههایی برای مطالب مورد مطالعه پیدا کنید و آن را مورد بررسی قرار دهید.
5. در مورد یک مطلب از چند منبع متعدد مطالعه کنید. این کار ذهن شما را فعالتر میسازد و یادگیری از زبان چند نویسنده مختلف ، یادگیری شما را بهبود میبخشد.
6. برنامه مناسبی برای مطالعه خود انتخاب کنید و از قرار دادن مطالب مشابه هم در یک برنامه همزمان اجتناب کنید.
7. برای مطالعه زمان خاصی را در نظر بگیرید و از انجام چند کار همزمان با مطالعه اجتناب کنید. میتوانید در فاصله زمانی بین دو مطالعه فعالیتهای دلخواه خود را قرار دهید. اما انجام همزمان چند فعالیت با یکدیگر عملکرد شما را کند خواهد ساخت.